I.Kademe (9-10)

Güneş Kız Lisesi 9.Sınıf Eğitim Modeli
* Milli eğitim bakanlığının belirlemiş olduğu müfredat programı ile sosyal, sanatsal, sportif, görselliğe dayalı, dil ağırlıklı program uygulanmaktadır.
* Hafta içi dersler 08.45'te başlayıp 16.00'ya kadar devam etmektedir.16.20 - 17.50 saatleri arasında ek çalışmalar yapılmaktadır.
* Cumartesi günü 5 saat ek ders yapılmaktadır.
* Haftalık 44 saat ders verilmektedir. Bu ders saatinin 30 saati Resmi Fen ve Anadolu Liselerinde uygulanan müfredat programıdır.
* Milli Eğitim Bakanlığının Müfredat programında yabancı dil ders saati 6'dır.  Oklumuzda ise 15 saatidir. Her  hafta KTT (Konu Tarama Sınavı) yapılmaktadır. Bu sınavlar, bir hafta öncesinde işlenen konuların sorularını içermektedir. KTT sınavlarındaki hedef, öğrencilerimizin işlenen konuları anlayıp  anlamadıklarını kontrol  edip anlaşılmayan konulara çözüm üretmektedir.
* Her hafta bir dersten BBS(Branş Bitirme Sınavı) yapılmaktadır. Bu sınavlar, sene başından sınavın olduğu güne kadar işlenen konuların sorularını içermektedir. Bu sınavlardaki hedef, işlenen konuların unutulmamasını sağlamaktır. Konuları  öğrencinin  aklında her zaman canlı tutmasını hedeflenmektedir.
* Öğrencilerimize 15 günde bir YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'ye uyumlu deneme sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlardaki hedef, 4 yıl sonra gireceği üniversite sınavına 9.sınıftan itibaren hazırlanmasını sağlamaktır.
* Öğrencilerimize Çalıştay programları uygulanmaktadır. Bu programlarla öğrencilerimize uzun süreli, düzenli ders çalışma alışkanlığı kazandırmaktadır.
* Öğrencilerimize haftanın 2 günü özel ders programı uygulanmaktadır. Bu derslerle öğrencilerimizin anlamadığı konuları ortadan kaldırmak hedeflenmektedir.

Güneş Kız Lisesi 10.Sınıf Eğitim Modeli
* Hafta içi dersler 08.45'te başlayıp 16.00'a kadar devam etmektedir.16.20 - 17.50 saatleri arasında ek çalışmalar yapılmaktadır.
* Cumartesi günü 5 saat ek ders yapılmaktadır.
* Öğrencilerimize 15 günde bir YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'ye uyumlu deneme sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlardaki hedef, 3 yıl sonra gireceği üniversite sınavına 10.sınıftan itibaren hazırlanmasını sağlamaktır.