GELENEKSEL 4. KIŞ ÇALIŞTAYI’NDA HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK

2017 Haziran ayında başladığımız YGS-LYS maratonu ağustos ayında devam etti. Bu Çalıştaylarda konular detaylı ve seri bir şekilde işlendi. Denemelerle konuların öğrenilip ve öğrenilmediği analizi yapıldı. Soru çözümleriyle eksiklikler kapatıldı. Deneme analizleri sonucunda öğrenciler ödevlendirildi. Ödevlerin yapılma durumu tek tek kontrol edildi, durumlar bilgi bankasına yüklendi.
Eylül 2017’de derslere aynı tempoyla başlandı, bu düzende ÖSYM tarafından kasım ayında sınav sistemi TYT ve YKS şekline dönüştürüldü. Okul olarak sisteme ayak uydurup, öğrencimizi motive edip, yeni bir atılım yaptık. Özellikle Türkçe ve Matematik denemeleriyle ön plana çıkıp, seri denemeler yapıp öğrencilerimizin yorum gücünü artırmaya çalıştık.
Ocak ayında, okulların tatil olduğu dönemde, biz öğrencilerimizle bir yenilik yapıp Kış Çalıştayı’nın 4.sünü gerçekleştirdik. Bu Çalıştay’da sabah TYT denemesi ve soru çözümü, öğleden sonra YKS ve soru çözümü yaptık. Böylelikle “çok soru ve farklı soru” düşüncesiyle öğrencimizin yorum gücünü geliştirdik. Ayrıca kamp süresince bireysel çalışma anlayışını ilerletip onlara eksiklerini tamamlama imkânı tanıdık.
Bu Çalıştay’da her öğrencinin 1600 deneme sorusu ile karşılamasını sağladık ve eski konularını tekrar etmesine kapı araladık. Gördük ki her denemede kendini yenileyen öğrencimiz, kendine daha daha güven duymaya başladı. Bu da bize daha fazla çalışma gayretini verdi.
Mutluyuz, memnunuz çünkü başardık, başarıyoruz.