Güneş Öğretmenlerinden

YA BUNDAN SONRASI?

Sevgili Kızlarım, Öğrencilerim,

Anne babalarınızdan sonra bizlere emanet edildiniz. Okulumuza geldiğinizde 13-14 yaşlarında çocukluk dönemini geride bırakıp genç olmaya hazırlanan heyecanlı, ürkek, azim dolu, pırıl pırıl öğrencilerdiniz. Dört yıl boyunca çok çalıştık; etütler, özel dersler, kişisel programlar yaptık. Çalıştaylarda gece geç saatlere kadar okulda kaldık, yaşıtlarınız o saatte evde televizyon karşısındayken siz test kitapları arasında uykuya karşı direndiniz.(Tabi herkes tv izlerken sizin okulda ders çalışmanız o kadar da kolay olmuyordu.:)) Deneme sınavlarında kah üzüldük kah umut dolu olduk. Sadece derslerde değil sizlerin ahlaklı, erdem sahibi bireyler olmanız için maneviyatta da yoğunlaştık. Çift kanatlı yetiştirmek istedik, sizi zira tek kanatla uçmanız mümkün değildi.

Şimdi ise üniversite yolunda genç, yetişkin bireyler oldunuz. Kiminiz memleketinde güzel bir bölümde okuyacak, kiminiz uzak şehirlere gidip ilk kez ailesinden ayrı kalmanın hüznünü yaşayacak. Bazılarınız ise umutlarını bir sonraki yıla saklayacak.

Peki ya sonra?

Üniversite yılları, meslek hayatı derken geriye dönüp ‘’Zaman ne çabuk geçiyormuş.’’ diyeceksiniz. Girdiğiniz sınavların stresi, aldığınız yüksek ya da düşük notlar, sabahladığınız vize, final haftaları hepsi geçip gidecek. Size kalan sadece İYİ BİR İNSAN olarak kendinize kazandırdıklarınız olacak.

Kızlarım,

Özel Güneş Kız Fen ve Anadolu Lisesi olarak önceliğimiz her zaman İYİ İNSANLAR olarak yetişmeniz oldu. Her zaman söyledik ‘’ Toplum olarak en az doktorlara, öğretmenlere, mühendislere ihtiyacımız olduğu kadar İYİ İNSANLARA ihtiyacımız var.’’ diye. En büyük arzumuz mesleğiniz ne olursa olsun işinizi iyi yapmanız, fikirleriniz uyuşmasa da her insana şefkat gösterebilmeniz, elinden, dilinden kimsenin zarar görmediği İYİ İNSANLAR olmanızdır. Unutmayın ki bizler düşmanına dahi yardım eden şanlı bir ecdadın torunlarıyız. En büyük meziyet odur ki düşman dahi onu tasdik etsin. Siz dosdoğru olursanız güzel olan her şey size koşacaktır. Ya iyilikleri kendinize çekeceksiniz ya da etrafınıza iyilik dağıtacaksınız. Bizler de işte asıl o zaman verdiğimiz emeklerin hedefe ulaştığını görerek mutlu olacağız.

Hepinize huzurlu, başarılı, hayırlı ömürler diliyorum.

Yılmaz ORHAN

Eğitim Koordinatörü-Kimya Öğretmeni