II.Kademe(11-12)

Güneş Kız Lisesi 11.Sınıf Eğitim Modeli

11.sınıf öğrencilerimizin maratonun başında olan algı ve düşüncelerini bir sonraki sene girecekleri YKS sınavlar programına göre değiştirmesi, artık ara sınıf psikolojisinden sıyrılıp sınav grubu öğrencisi olduğunu düşünmesi, plan ve programını buna paralel yapması gerekir. Biz Özel Güneş Kız lisesi olarak 11. Sınıftaki öğrencilerimize Milli Eğitimin zorunlu ders saati olan 34 saat ders ve müfredatın dışında en az +12 saati de dershane eğitimi vererek haftada 46 saat ders vermekteyiz. Aktif derslerimizde ve dershane eğitimimizde amacımız ezberleyen değil, öğrenen ve öğrendiklerini hayata geçiren, uygulayan, test teknikleri ile daha hızlı soru çözmeyi öğrenen bireyler yetiştirmektir. Unutulmamalıdır ki YKS kesinlikle bir senede halledilebilecek sınavlar değildir. Güneş Kız Lisesi olarak bunun farkındayız ve çocuklarımızın üniversiteye hazırlık maratonunu iki seneye yayarak daha başarılı olmaları sağlanmaktadır.
11. sınıf öğrencilerimizin gelişimleri belirli aralıklarla yapılan sınavlarla kontrol altında tutulmakta, sınav sonuçları sınıf öğretmenleri tarafından analiz edilerek öğrencilerin eksik olduğu konular merkezinde çalışmaları desteklenmektedir. Eksik olduğu tespit edilen konular, ders öğretmenleri ve öğrenci ile paylaşılarak öğrencinin eksik olduğu konudan özel ders alması sağlanmaktadır.

Özel Güneş Kız Lisesi olarak 11. Sınıf öğrencilerine sunduğumuz hizmetleri maddeler halinde sıralarsak:

* MEB müfredat programı eksiksiz tamamlanır.
* YKS konuları belirli periyotlar halinde anlatılarak öğrencilerin sınavlara hazırlanması sağlanır.
* Öğrencilerin eksik konuları ÖZEL DERS verilerek tamamlanır.
* Hafta sonu DERSHANE hizmeti verilerek konu tekrarları sağlanır.
* Sınav sonuçları, yazılılar ve öğrencinin her türlü gelişimleri veliyle paylaşılır.
* TYT denemeleri yapılarak öğrencilerimizin YKS’ye hazırlıgı kontrol edilir.
* Haftalık kazanım değerlendirme sınavı yapılarak işlenen konuların anlaşılıp anlaşılmadığı kontrol edilir. Anlaşılmayan konular, öğretmenlerin verdiği özel derslerle telafi edilir.
* Aylık işlenen konuların tekrarının yapıldığı DERS ÇALIŞMA KAMPLARI düzenlenmektedir. Bu kamplarda öğrenciler getirdikleri kaynaklardan bir aylık konu tekrarlarını yapar.
* Bir dönemin işlenen konularının tekrarı için YARIYIL DERS ÇALIŞMA KAMPI yapmaktayız Bu kampta bir dönemde işlenen konular verilen kaynaklardan taranarak konu tekrarları yapılır. Kampın sonunda  “BİZDE NE KALDI” sınavı ile öğrencilerin kamptan ne kadar faydalandığı kontrol edilir.
* Yarıyıl kampında YKS konularının bir kısmının anlatıldığı 40 saatlik bir program uygulanır.

Güneş Kız Lisesi 12.Sınıf Eğitim Modeli

12.Sınıf öğrencilerimize MEB müfredatıyla beraber YKS formatına uyumlu dersler anlatılmakta,deneme sınavları yapılmakta, çalıştay programları düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz ,okulumuzdaki programa uyduğu taktirde  özel derse, dershaneye ihtiyaç duymayacaktır. Öğrenci adına okulumuz her şeyi düşünmüştür. Öğrencilerimize sadece ders çalışmak  ve öğrenmek düşecektir.

ÖĞRENCİ TAKİBİ VE DERS ÇALIŞMA
Öğrencilerin bitireceği konular,çözeceği soru adedi ders öğretmeni tarafından verilir. Ödevlerin kontrolü  yapılır. Bu kontroller, haftalık karneyle veliye gönderilir ve okulumuzun kullandığı K12NET’e işlenir. Sınıf öğretmenleri tarafından deneme analizleri yapılarak gerekli önlemler alınır öğrenciye gerekli yönlendirme yapılır. Her hafta periyodik olarak sınıf öğretmenleri telefonla  veliye ulaşarak  öğrencimiz hakkında bilgi alır. İhtiyaç  olması halinde veliyle birlikte öğretmen soruna  çözüm bulur.

DENEME SINAVLAR
YKS başarısı  için çok deneme sınavı çözmek gerekir. Özellikle farklı yayınların deneme sınavlarını çözmeye  ihtiyaç vardır. Bundan dolayı okulumuzda 12 farklı yayından 150 üzerinde YKS deneme sınavı yapılacaktır.

REHBERLİK SERVİSİ ve YAYINLARI
YKS ile ilgili teknik bilgiler, üniversiteler ve bölümler hakkında detaylı bilgi rehberlik servisi tarafından verilmektedir.  Rehberlik servisinin yayınları ;
* YKS Rehberlik
* YKS Öncesi (Kim Korkar Sınavdan)
* Derslerimde Nasıl Başarılı Olurum? hazırlanan bu yayınlarla öğrencilerimiz zamanında ve doğru bilgilendirilir.

SEMİNERLER
Üniversite sınavına girecek öğrencilerimize hem bilgilendirici hem de eğlendirici seminerler düzenlenerek bu yoğun maratonun verimli geçmesi sağlanır. Sınav kaygısını yenme, heyecanı yönetme, sınav hakkında  doğru ipuçları gibi daha birçok konuda öğrenci ve velilerimiz bilgilendirilmektedir.

ÇALIŞTAYLAR
Her ay içerisinde iki veya üç defa çalıştay programları düzenlenmektedir. Bu programlarda öğrencilerimiz eksik oldukları konularda kendilerini tamamlarlar. Uzun süreli çalışma alışkanlıkları kazanırlar. Ayrıca yarı yıl tatilinde kış Çalıştayında bir dönemin tekrarı yapılıp  eksikler giderilmiş olur.

YAZ PROGRAMI
Ağustos ayı içerisinde 12.sınıfların YKS hazırlık programı tüm hızıyla başlar. Öğrencilerimizin sınav temposuna alışabilmesi için bu süreçte YKS denemeleri başlatılır, çalıştay programları düzenlenir.