Okulumuzda Değerler Eğitimi

OKULUMUZDA DEĞERLER EĞİTİMİ

Günümüzde  pekçok kurumun eğitim-öğretim  anlayışında, ”öğretim” ön planda  tutulmakta, ”eğitim” boyutu  ihmal edilmektedir. Oysa bilgi, insanın hem günlük hayatına, hem de ruh dünyasına hizmet etmedikçe insana yük olmaktan  başka  bir işe yaramamaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin iyiyi ya da  doğruyu bilmelerinden daha çok, bu doğruları  uygulayıp uygulamadıkları üzerinde durulmalıdır.
Özel Güneş Kız Lisesi değerler eğitim çalışmaları,bu düşüncelerle planlanıyor ve uygulanıyor. Milli ve manevi değerlerimiz, öğrencilerimize  ihtiyaçları doğrultusunda  gerek  bilgi olarak,  gerekse onlar  farkında olmadan çeşitli vesileler  kullanılarak davranış boyutuyla aktarılıyor. Böylece doğru bilginin doğru davranışa dönüşmesi için gayret gösteriliyor.