Psikolojik danışmanlık kişilerin mantıklı kararlar verebilmeleri ve kararlarının sonuçları konusunda sorumluluk alabilmeleri için kendilerini ve yaşadıkları dünyalarını anlayabilmelerine yardımcı olma sürecidir.
Rehberlik hizmetlerinin başarıya ulaşabilmesi için GÜNEŞ KIZ LİSESİ rehberlik birimi aşağıdaki ilke ve amaçları benimsiyor.
İlkelerimiz;
•    Gizlilik
•    İşbirliği
•    Süreklilik
•    Güven
•    Gönüllülük
•    Kişi haklarına saygı
•    Bireysel farklılıklara saygı
•    Koşulsuz kabul

AMAÇLARIMIZ
Kızlarımızın;
•    Kendilerini ve çevrelerini tanımlarına yardımcı olmak
•    İlgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak
•    İletişim kurma ve sorun çözme becerilerini geliştirmesi
•    İlgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmesi
•    Karar verme ve tercih yapma bilgi ve becerilerini kazanmak
•    İş ve meslek imkânları doğrultusunda bilgi vermek
•    Toplumsal sorunları kavramak ve gerekli hoşgörüye sahip olarak sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak Güneş Kız Lisesi olarak amacımız kızlarımızı rehberlik servisimizde ki çalışmalarımızla öğrencilerimizin daha güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, yaratıcı, özgür düşünebilen, bilgiyi kullanabilen, yeni koşullara ve değişimlere ayak uydurabilen ve sorunlar karşısında çözüm üretebilen bireyler yetişmesini sağlamak

OKULUMUZDA REHBERLİK ÇALIŞMALARI NASIL YÜRÜTÜLMEKTEDİR?
Okulumuzda lise öğrencilerinin gelişim düzeylerine uygun olarak aşağıda ki çalışmalar yürütülmektedir:
Okulumuzda psikolojik danışmanlık ve rehberlik biriminin faaliyetleri eğitim ve öğretim çalışmalarının ayrılmaz ve tamamlayıcı bir yanını oluşturur. Rehberlik birimimiz, çalışmalarını , eğitsel mesleki kişisel-sosyal yeterlilik alanlarına göre planladığı faaliyetler biçiminde gerçekleştirilmektedir.
Dönem başında okulumuza yeni başlayan öğrencilerimizin, uyumunu kolaylaştırmak, yeni girdikleri ortama alışma süreçlerini hızlandırmak amacıyla oryantasyon çalışmaları yapılır.
Her öğrenci bireysel olarak takip edilerek gerekli görüldüğünde, eğitim koordinatörlüğü  denetiminde, sınıf rehber öğretmeni ,  ders öğretmenleri ,veli toplantı ve söyleşi yapılarak öğrencinin akademik ve sosyal yönden  sağlıklı gelişmesi için önlemler alınır.
Zamanı etkili bir biçimde planlama, kendi öğrenme biçimlerini fark ederek, öğrenme biçimlerine uygun çalışma yöntemleri belirleyebilmek için verimli ve etkili ders çalışma yöntemleri ve bununla beraber etkili iletişim becerileri, motivasyon, sınav kaygısı YKS sistemi ile ilgili gerek okul rehberlik servisi, gerek sınıf rehber öğretmenlerinden yararlanılarak eğitim çalışmaları yapılmaktadır.
Öğrencilerimizin kişisel özellikleri ile meslekler arasındaki ilişkiyi fark edebilmeleri, seçmeyi düşündükleri meslekler ile ilgili bilgi edinmeleri sağlamak amacıyla meslek envanteri uygulanmaktadır.